Link:INB Home|INB English| INB русский язык|INB العربية|INB Türkiye|INB فارسی|INB Español|INB Français|INB Português|INB 國語|INB 中文|INB 日本语|INB 한국어|INB tiếng Việt Kime Hangi Sistem Lazım Ne Kadara Mal Olur?
INB forum
[Açık kayıt doğrulamak gerek yok!]Hoşgeldiniz! inbforum.COM Internet No Boundaries Forum, Burada dünyanın tartışmalar etrafında arkadaşlarınızla tartışabilirsiniz gelin ve bize katılın! Daimi ismi: tr-inbforum.forumotion.com
INB forum
[Açık kayıt doğrulamak gerek yok!]Hoşgeldiniz! inbforum.COM Internet No Boundaries Forum, Burada dünyanın tartışmalar etrafında arkadaşlarınızla tartışabilirsiniz gelin ve bize katılın! Daimi ismi: tr-inbforum.forumotion.com
INB forum

Hoşgeldiniz! inbforum.COM Internet No Boundaries Forum, Burada dünyanın tartışmalar etrafında arkadaşlarınızla tartışabilirsiniz gelin ve bize katılın! Daimi ismi: tr-inbforum.forumotion.com


You are not connected. Please login or register

《《《《《《《上一页INBforum   Go down

上一页INBforum》》》》》》》View previous topic View next topic Go down  Message [Page 1 of 1]

1Kime Hangi Sistem Lazım Ne Kadara Mal Olur? Empty Kime Hangi Sistem Lazım Ne Kadara Mal Olur? Fri Oct 29, 2010 7:50 am


GÜNEŞ PANELİ
[You must be registered and logged in to see this image.]Güneş hücrelerinde SHARP markasının çevrim verimliliği %14 ün üzerindedir fakat KYOCERA paneller ile karşılaştırdığımızda ise verimin neredeyse kyocerada %16 nın üzerinde olduğu görülmektedir.Hücreler genellikle tüm KYOCERA güneş panellerinde temperlenmiş yani camı özel fırınlarda ergime noktasına değin ısıtıp birdenbire soğutarak sekurit haline getirme yani bir nevi ütüleme işlemi yapılarak kırılma mukavametinin yükseltilmesi ayrıca kırılma noktasına ulaşıldığında ise camın otomobillerde olduğu gibi tuzbuz olup etrafına yırtıcı veya kırıcı zararlar vermemesi sağlanmıştır.Ayrıca Evasafe ile güçlendirilmiş camlara, camların laminesi esnasında iki cam arasına özel eva film kullanılarak en sert iklim koşullarına bile dayanıklı hale getirilmiştir.Ürünlerin hepsinde PVF sırt ile özel güclendirilme yapılmıştır.

Ürünler -40ºC ve +85ºC dereceler arasında sorunsuzca çalışmakta olan KYOCERA güneş panellerinin korozyon ve Ultra Viyole ışınlarına karşı özel koruması vardır. Anti yansıtıcı özel yüzeyi ile maksimum güneş ışığını absorbe edebilmekte ve yansımalardan kaynaklı enerji kayıpları önlenmektedir. Dünyanın ürünleri fiyat/performans oranı en yüksek olan en büyük Güneş Paneli üreticisi olan KYOCERASOLAR’ın güneş panelleri 1 yıl malzeme ve iş ekipmanları olarak 20 yılda güneş panelleri olarak garantilidirler.20 yıl boyunca KYOCERA Güneş Panelleri için güç çıkışını garanti etmektedir.
Müşterinin satın aldıgı tarihden sonraki 20 yıla kadarki süreçte belirlenmiş minimum güç oranının %80 inden daha az ve 10 yılı kadarki sürede ise %90 ından daha az verim kaybı olursa bu koşullar altında garanti kapsamında sayılmaktadır.Güç çıkış değerleri Kyocera standart ölçüm koşulları altında ölçülenden daha az güç çıkış değerindeyse geçerlidir.Lütfen daha detaylı bilgi için garanti hakkındaki koşulların detaylarını Kyocera tarafından yayınlanan garanti kurallarına bakarak öğreniniz.

Genellikle garanti kapsamı kurallarına değinilirken ya küçük fontlarla yada açıklamasız X kadar süre garantilidir denilerek genel bilgilendirme yapılmaktadır. Bu konuda tüketici gurubunu bilinçlendirmeyi bir borç biliyoruz.
< ![endif]-->[You must be registered and logged in to see this image.] < ![endif]-->
[You must be registered and logged in to see this image.]
8-24 panellik bir sistem, ihtiyaç olan yerlerde rüzgar enerjisinin de desteği ile normal bir evin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabilir.Buradaki sayının 8-24 arası verilmesi istek duyulan ihtiyacın kullanıcıya göre farklılıklar göstermesidir bu 8-24 arası verilen değer Almanya koşulları için yapılan çıkarımdır.Türkiyenin güneş haritasındaki konumunun çok elverişli olması hasebiyle bu sayı 3 ila 12 arasında değişmektedir. Endüstri uygulamaları veya elektrik santralleri için binlerce güneş panelinin kullanıldığı büyük sistemler kurulmaktadır. Bir güneş hücresinin performansı verimi ile ölçülmektedir. Aldığı enerjinin yüzde kaçını kullanılabilir elektriğe dönüştürdüğü verimi belirleyen en önemli parametredir. Ancak belli dalga boylarındaki ışık elektriğe dönüştürülebilir, geri kalan büyük miktar hücreyi oluşturan madde tarafından ya emilmekte ya da yansıtılmaktadır.Mevsimlere bağlı olarak farklı açılarla güneşe doğru yönlendirme yapılarak her mevsimde maksimum verim alınması mümkün olmaktadır. Türkiye için genelde geçerli olan 60º kış eğimi sayesinde ve panel camlarının özelliği nedeni ile buzlanma veya kar birikmesi olmamaktadır. Güneş panellerinin çıkışına takılan özel güneş regülatörleri ile 12 ay boyunca en optimal koşullarda akü şarjı yapılmaktadır. Akülerde depolanan enerji yüksek verimli tam sinüs DC-AC çeviriciler(inverterlar) ile 220V AC akıma çevrilmektedir.
Başlıca uygulama alanları ise aşağıdaki gibi özetlenebilir:

  • Elektrik hattından uzak çiftlik evleri, dağ evleri ve yazlıklar
  • Küçük ve orta ölçekli işletmeler
  • Farklı marine, deniz üstü uygulamalar
  • Deprem, doğalgaz, su gibi farklı ölçüm istasyonları
  • Acil iletişim sistemleri
  • Otoyol ışıklandırması
  • Sulama ve pompa sistemleri, zirai uygulamalar
  • Bahçe, sokak ve reklam panoları aydınlatılması
  • Telekomünikasyon sistemleri
  • TV ve radyo sistemlerinin elektrik ihtiyacı
  • Şebeke hattına bağlı uygulamalar
  • Farklı akademik uygulamalar, arge projeleri
    Dogal-Enerj’nin satışa sunduğu tüm güneş panelleri ısı dayanım, ısı şoku, ısıtma-soğutma ve yüksek nem, elektrik yalıtım, darbe dayanıklılık, rüzgar dayanıklılık, paslanmaya karşı tuzluluk ve ışık-su testlerinden geçmiştir. Ayrıca tüm güneş panelleri IEC 61215 ve TÜV Spec TZE/2.572.09 standartlarına sahiptir.

Panel Birim Fiyatı : ortalama 800$ civarındadır + yönde veya – yödeki fiyat değişiklikleri üretici firmanın satış politikasına göre değişiklik gösterebilmektedir..Bu panellerden normal sarfiyatlı bir ev için 8 adet kullanılması evin tüm ihtiyacını karşılayacaktır.İhtiyaç duyulan konular göreceli olduğundan güç tüketimi çok fazla ürünler göz ardı edilmiştir.Güç tüketimi konusunda başı Elektrikli soba-Fırın-Elektrikli Termosifon gibi cihazlar gelir bunların sağlıklı kullanımının sağlanabilmesi için çıkarılacak proje dahilinde panel sayılarında artış yapılabilmektedir.
Ürünün Birebir Görüntüsü Aşağıda Verilmiştir.Piyasadaki Fiyat/Performans oranı en iyi ürünlerden birisi
[You must be registered and logged in to see this image.]
Kyocera KC130GT 130 Watt Solar Panel
Uygulama Alanları
Elektriksiz çiftlikler, dağ evleri, yazlıklar
Küçük ve orta ölçekli işletmeler
Elektriği olmayan şehire uzak köyler
Deprem, doğalgaz, su gibi ölçüm istasyonları
Acil iletişim sistemleri
Otoyol ışıklandırılması
Zirai sulama ve pompa sistemleri
Reklam panoları aydınlatılması
GSM-RadyoLink vericileri
Güneş enerjili sokak aydınlatma
Şebeke hattına bağlı uygulamalar
Farklı akademik uygulamalar, Ar-Ge projeleri


Tabiiki bu uygulama alanları şehir şebekesi olmayan durumlarda zorunluluklar gözönüne alınarak çıkarılmıştır bu sistemler şehirlerde kullanımı son günlerde gittikçe artmaktadır hatta kendi elektriğinden fazlasını üreterek dışarıya elektrik satışı bile yapılabilmektedir buna örnek Vaillant ın sponsorluğunu yaptığı Diyarbakırdaki Güneş evidir.
< ![endif]-->
Teknik Özellikler

Elektriksel Özellikler:
Açık devre Voltajı (Voc)21.9 volts
Kısa Devre Akımı(Isc)8.02 amps
Maximum Güç130 watts
Maximum Güç Voltajı (Vmp)17.6 volts
Maximum Güç Akımı (Imp)7.39 amps
Max. Sistem Voltajı (12/24/48V Nominal)600 volts
Aşırı akım Koruma sargısı12 amps
Minimum İletici Büyüklüğü (Stranded)#10 AWG
Saha Bağlantı Sıcaklık Oranı90C
Geçerli Hücre İşletim Sıcaklığı*47C
Ürün Tolerans Degerleri+10%/-5%
Boyutlar (LxWxD): 56.1″x 25.7″ x 1.4″ (1425 mm x 652 mm x 36 mm)
Ağırlık: 26.8 lbs (12.19 kg)
Taşınabilir Ağırlık: 33 lbs. (15 kg)
Kalite TESTLERI
————————————————–
Elektrik yalıtım testi
Darbe dayanıklık testi
Rüzgar dayanıklık testi
Paslanmaya karşı tuzluluk testi
Işık ve su dayanıklık testi
Yüksek nem testi
Isı şoku testi
Isı dayanım testi
Not : Bir ev için ideal elektrik gereksinimi 240-300w/h dır yani saatte 240-300 watt civarıdır.Bir ev için Kyoceranın bu solar panellerinden 3 tane kullanılması o evin çok rahat lambaları – televizyonu – bilgisayarını – buzdolabını – fırınını (fırının uzun süreli kullanımı gücü çok tüketeceğinden fırın kullanımının gündüz saatlerine denk getirilmesi daha mantıklı olmaktadır ve enerji star uyumlu fırın kullanılması tavsiye edilir.) – prizlerin kullanımı bunun içinde saçkurutma makinesi , şarjlar , laptop , playstation gibi cihazlar yeralmaktadır – elektrik süpürgesi bu saydığımız cihazları kaldırmaya yeterlidir.Eğer arzu edilirse panel sayısı 4 e çıkarılarak fırınıda çok rahat kullanım imkanı sunulabilir.
Bir panel 130w/h saatte 130 watt enerji depolanmasını sağlar o halde 3 adet panelimiz olduğu takdirde 130 x 3 = 390 wattlık bir kazancı 1 saatte depolamamız anlamına gelirki buda bir evin hem kurulum maliyetinde fazla aşırıya gidilmeden güneş enerjisi sistemine geçmesine yardımcı olur hemde evin tüm elektriğe ihtiyaç duyan cihazları rahatlıkla kullanılabilir.
ŞARJ KONTROL ÜNİTESİ

Şarj ünitesinin birim fiyatı ortalama = 140 YTL civarındadır.
< ![endif]-->[You must be registered and logged in to see this image.]
DC 12V/24V AUTO SWITCH
- GÜNEŞ ENERJİSİ İLE BAĞLANTILI AKÜLERİNİZİ FAZLA YÜKELEME VEYA BOŞALMASINI ENGELLEMEK İÇİN KULLANILIR
ÖZELLİKLERİ
- AŞIRI YÜK KORUMASI
- KISA DEVRE KORUMASI
- GERİ AKIM KORUMASI
- REVERSE POLARITY PROTECTION
- ŞİMŞEK/YILDIRIM KORUMASI
- AKÜ BOŞALMASINI ENGELLEME
- AUTO BATTERY SHUT-OFF / LVD
- AKÜ YÜKSEK ŞARJ ENGELLEME
- AUTO CHARGE STOP / HVD
- AKÜ DOLULUK GÖSTERİMİ( SOC )
- INTELLIGENT TEMPERATURE COMPENSATION
TEKNİK ÖZELLİKLER
RATED VOLTAGE……………………………………………………..12V / 24 V ( AUTO SWITCH )
MAX. LOADING CURRENT …………………………………………≤ 5A
FULL CHARGE CUT …………………………………………………..13.7 V
LOW VOLTAGE CUT ………………………………………………….10.5 ~ 11 V
TEMPERATURE COMPENSATION …………………………………-3MV/C/CELL
NO LOAD LOSS …………………………………………………………≤20mA
WIRE AREA MINIMUM ………………………………………………..2.5 MM
VOLTAGE DROP ………………………………………………………..< 120 MV
ÖLÇÜLER ………………………………………………………………..107 MM x 103 MM x 45 MM
AĞIRLIK…………………………………………………………………..275 GRAMS
OUTPUTS …………………………………………………………………2 OUTPUTS ( BATTERY / LOAD )
MAXIMUM WATTAGE ………………………………………………12V X 5A = 60W / 24V X 5A = 120W

SOLAR ŞARJ REGÜLATÖRÜ (İNVERTER)

Solar Şarj Regülatörü birim fiyatı ortalama = 250 Euro ila 5300 Euro arasında değişiklikler göstermektedir.
Güneş enerjisi kesikli bir enerji çeşididir ve bu nedenle depolanması gerekmektedir. “Solar Şarj Regülatörü” bu noktada ihtiyaç duyulan bir cihazdır ve PV panellerden gelen DC akımın bir bataryada depolanması esnasında iş görür.
Regülatör, standart 12V’luk kurşun-asit bataryalar için tasarlanmıştır ve iki ayrı işlevi vardır, bunlar sırasıyla şöyledir. İlki, bataryayı over-cahrge(aşırı yüklenme) ve over-discharge(aşırı boşalma)’dan korumaktır. İkincisi, yükü aşırı akımdan korumaktır. Bunlara ek olarak bazı monitoring özelliklerine sahip olan regülatör, bir LCD vasıtası ile anlık olarak batarya voltajı, yük akımı, yük gücü ve SOC(State Of Charge-Şarj Durumu )’u göstermektedir.
Bu regülatörün en büyük üstünlüğü, piyasadaki benzerlerine göre çok daha ucuz olmasıdır (en az 1/5 fiyatına mal edildi).
Güneş şarj regülatörleri, güneş panellerinden gelen voltajı ayarlar. Çünkü akümülatörler maksimum 14.4 V şarj edilirler. Şarj regülatörleri bundan fazlasını geçirmez. Şarj regülatörleri kullanılacak sisteme göre 12V / 24V / 48V ve / veya 10A / 20A / 40A / 60A gibi değerlerde değişir. Şarj regülatörleri aynı zamanda DC voltaj çıkışları olduğundan doğru akımla çalışan cihazlara direk gerilim verirler. Şarj regülatörlerinin LCD göstergeli ve data logger lı modelleri de mevcuttur. LCD göstergelide anlık akü ve panel akım, akü ve panel voltajını ve akünün şarj durumunu gösterir. Data loggerlı şarj regülatörleri istediğiniz zaman aralıklarında akü ve panelin akım, voltaj ve şarj durumlarını kayıt altına alır. Bu kayıtlar bilgisayara dataloggerın desteklediği herhangi bir bağlantı ile aktarılır. Aktarılan bu bilgiler özel programlarla analiz edilerek istenilen bilgileri grafiksel ortamda verir.
Steca Solsum: 5-10 Amp solar şarj ve yük akım kapasitesiyle (240 Wp e kadar) küçük solar ev uygulamalarında kullanılan Stecanın en çok uygulanan şarj regülatörlerinden Solsum C Serisi. Solsum X serisinin yeniden dizaynı olarak olarak 2004 yılında piyasaya sürülmüştür.
< ![endif]-->[You must be registered and logged in to see this image.]
Solar Charge Controller Solsum
Solsum < ![endif]-->[You must be registered and logged in to see this image.]
10.10c
Genelde Kullanılan Şarj Regülatörlerinin Bazıları Aşağıda gösterilmiştir.
< ![endif]-->[You must be registered and logged in to see this image.]Yandaki Resimde görülen şarj regülatörü, akünün ve güneş panelinden gelen voltajı ve akünün şarj durumunu üzerindeki ledlerin renk değişimi ile gösterir.
< ![endif]-->[You must be registered and logged in to see this image.]Yandaki Resimde görülen şarj regülatörü, akünün güneş panelinden gelen voltaj ve akım ile şarj durumunu üzerindeki lcd ekran ile gösterir.
< ![endif]-->[You must be registered and logged in to see this image.]Yandaki Resimde görülen şarj regülatörü dataloggerlıdır. Panelden gelen voltaj ve akımı, akünün şarj durumunu istenilen zaman aralıkları arasında kayıt altına alır. Resimde görüldüğü gibi ara bir bağlantı ile bilgisayar ortamına aktarılır.
SOLAR AKÜ

Solar Şarj Aküleri birim fiyatı ortalama = 310$ ila 800$ arasında değişiklikler göstermektedir.
Güneş enerjisi uygulamalarında aküler çok önemli rol oynarlar. Bu uygulamalarda mümkün olduğu kadar bakımsız veya az bakımlı ( büyük güçlerde ) akümülatörler kullanılmalıdır. Bu akümülatörlere örnek olarak;
Bakımsız olarak,
* Gel akümülatörler ( Haze, Trojan )
Az bakımlı olarak,
* Stasyoner akümülatörler ( OPzV Hbl-nife, OPzS Mutlu )
< ![endif]-->[You must be registered and logged in to see this image.]
Gel bakımsız akümülatörleri, rüzgar ve güneş enerjisi sistemlerinde kullanılacak ideal akü özelliklerine sahiptir. Tam bakımsız olan akümülatörler ileri teknoloji ürünleridir. Farklı konumlarda kullanılabilen (yatay-düşey) Haze ve Trojan serisi aynı zamanda yüksek performans gerektiren tüm ağır uygulamalarda ideal çözümü oluşturur. -20°C ve 50°C sıcaklık dilimi arasında sorunsuz çalışan bu ürünler aynı zamanda çok düşük kendiliğinden deşarj oranlarına sahip olmaları ile de ilgi çekmektedirler.
< ![endif]-->[You must be registered and logged in to see this image.]
< ![endif]-->[You must be registered and logged in to see this image.]
Az Bakımlı Sabit Tesis Tüplü (OPzS) Akümülatörleri; şeffaf (transparent), kutulu olarak imal edilmektedir. Kapasiteleri 100-3000 amper-saat arasında olup ISO, TSE ve DIN standartlarına göredir. Kolay montaj, az bakım, asit sızdırmaz ve akmaz, uzun ömürlüdür.
< ![endif]-->[You must be registered and logged in to see this image.]
< ![endif]-->[You must be registered and logged in to see this image.]
Bakımsız Sabit Tesis Tüplü (OPzV) Akümülatörleri; Tubular gel VRLA olarak Hbl-nife firmasında bulunmaktadır. Kapasiteleri 40-1200 amper-saat arasında olup ISO, IEC ve UL standartlarına göredir. Kolay montaj, az bakım, asit sızdırmaz ve akmaz, uzun ömürlü, yüksek şarj – deşarj döngüsü vardır.
Bu yazdıklarımızın dışında geriye sadece tesisat için gidecek kablolama ücreti ve tesisat çekim ücreti kalmaktadır.Genel bir fikir oluşturması açısından aşağıdaki komple paket fiyatlarına bakabilirsiniz.
Şebekeden Bağımsız Paket Çözümler – Her yerde güvenilir enerji *

Elektrik şebekesi olmayan bölgelerde iConergy Off-grid (Şebekeden bağımsız) sistemi güvenilir, ekonomik ve ekolojik çözümler sunar – sizi artan enerji ve yakıt masraflarından korur ve güvensiz kamu şebekelerinden bağımsız olabilmenizi sağlar. Aşağıdaki sayfalarda sizlere iConergy Off-Grid Kitlerini tanıtacağız. Bunlar bütün standart ihtiyaçlar için ön mühendislik çalışmaları yapılmış çözümlerdir. Ayrıca geniş ürün yelpazemiz sayesinde her türlü müşteriye özel Off-grid sistemleri oluşturmak mümkündür. Özel ihtiyaçlar için biçilmiş kaftan.

<TABLE style="HEIGHT: 310px" border=1 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=506>

<TR>
<td width=90>Sistem Çözümleri</TD>
<td width=100>iConergy Solar Ev
Kiti 50</TD>
<td width=100>iConergy Solar Ev
Kiti 80</TD>
<td width=100>iConergy Solar Ev
Kiti 125</TD>
<td width=100>iConergy Solar Ev
Kiti 250</TD></TR>
<TR>
<td width=90>Tipik Yükler</TD>
<td width=100>Ampuller, radyo,
küçük TV</TD>
<td width=100>Ampuller, radyo,
küçük TV, fan</TD>
<td width=100>Ampuller, radyo,
TV, fan, buzdolabı</TD>
<td width=100>Ampuller, radyo,
TV, fan, buzdolabı</TD></TR>
<TR>
<td width=90>Ortalama Türkiye Koşullarında Üreteceği Yaklaşık Enerji</TD>
<td width=100>150 Wh/gün</TD>
<td width=100>240 Wh/gün</TD>
<td width=100>375 Wh/gün</TD>
<td width=100>750 Wh/gün</TD></TR>
<TR>
<td width=90>PV Jeneratörü</TD>
<td width=100>PV modülü 50 Wp</TD>
<td width=100>PV modülü 80 Wp</TD>
<td width=100>PV modülü 125 Wp</TD>
<td width=100>PV dizisi 250 Wp</TD></TR>
<TR>
<td width=90>Şarj Kontrolörü</TD>
<td width=100>iConergy SCC 5 eco</TD>
<td width=100>iConergy SCC 10 vision</TD>
<td width=100>iConergy SCC 20 vision</TD>
<td width=100>iConergy SCC 40 vision</TD></TR>
<TR>
<td width=90>İnvertör</TD>
<td width=100>-</TD>
<td width=100>-</TD>
<td width=100>iConergy MIC 350</TD>
<td width=100>iConergy MIC 700</TD></TR>
<TR>
<td width=90>Akü</TD>
<td width=100>Full Energy
12 V / 60 Ah (C5)</TD>
<td width=100>Full Energy 12 V / 110 Ah (C5)</TD>
<td width=100>Full Energy
12 V / 190 Ah (C5)</TD>
<td width=100>Full Energy
12 V / 280 Ah (C5)</TD></TR>
<TR>
<td width=90>Nakliye, Montaj</TD>
<td width=100>-</TD>
<td width=100>-</TD>
<td width=100>-</TD>
<td width=100>-</TD></TR>
<TR>
<td width=90>FİYAT</TD>
<td width=100>340 €+ KDV</TD>
<td width=100>550 €+ KDV</TD>
<td width=100>1.070 €+ KDV</TD>
<td width=100>1.950 €+ KDV</TD></TR></TABLE>

<TABLE style="HEIGHT: 302px" border=1 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=505>

<TR>
<td width=90>Sistem Çözümleri</TD>
<td width=100>iConergy Konut Kiti 500</TD>
<td width=100>iConergy Konut Kiti 1500</TD>
<td width=100>iConergy Konut Kiti 3500</TD>
<td width=100>iConergy Konut Kiti 6000</TD></TR>
<TR>
<td width=90>Tipik Yükler</TD>
<td width=100>Ampuller, radyo, TV, buzdolabı, su pompalaması, vantilatör, mobil telefon şarjı</TD>
<td width=100>Kit 500 gibi, artı mutfak aletleri</TD>
<td width=100>Kit 500 gibi, artı mutfak aletleri ve çamaşır makinesi</TD>
<td width=100>Kit 500 gibi, artı mutfak aletleri ve çamaşır makinesi</TD></TR>
<TR>
<td width=90>Ortalama Türkiye Koşullarında Üreteceği Yaklaşık Enerji</TD>
<td width=100>1,5 kWh/gün</TD>
<td width=100>4,8 kWh/gün</TD>
<td width=100>11,1 kWh/gün</TD>
<td width=100>18,2 kWh/gün</TD></TR>
<TR>
<td width=90>PV Jeneratörü</TD>
<td width=100>PV dizisi 500 Wp</TD>
<td width=100>PV dizisi 1500 Wp</TD>
<td width=100>PV dizisi 3500 Wp</TD>
<td width=100>PV dizisi 6000 Wp</TD></TR>
<TR>
<td width=90>Rüzgar Jeneratörü</TD>
<td width=100>-</TD>
<td width=100>Rüzgar Türbini 400W</TD>
<td width=100>Rüzgar Türbini 900W</TD>
<td width=100>-</TD></TR>
<TR>
<td width=90>Şarj Kontrolörü</TD>
<td width=100>iConergy SCC 20 vision</TD>
<td width=100>2 x iConergy SCC 40 vision</TD>
<td rowSpan=2 width=100>iConergy ISA 4000
Hibrid</TD>
<td rowSpan=2 width=100>iConergy ISA 6000
Hibrid</TD></TR>
<TR>
<td width=90>İnvertör</TD>
<td width=100>iConergy MIC 1000</TD>
<td width=100>iConergy MIC 1500</TD></TR>
<TR>
<td width=90>Akü</TD>
<td width=100>Full Energy 24 V / 190 Ah (C5)</TD>
<td width=100>Full Energy
24 V / 560 Ah (C5)</TD>
<td width=100>Full Energy
48 V / 560 Ah (C5)</TD>
<td width=100>Full Energy
120 V / 420 Ah (C5)</TD></TR>
<TR>
<td width=90>Nakliye, Montaj</TD>
<td width=100>-</TD>
<td width=100>-</TD>
<td width=100>-</TD>
<td width=100>-</TD></TR>
<TR>
<td width=90>FİYAT</TD>
<td width=100>3.370 €+ KDV</TD>
<td width=100>9.900 €+ KDV</TD>
<td width=100>25.950 €+ KDV</TD>
<td width=100>40.050 €+ KDV</TD></TR></TABLE>



*Paket Ev Sistemi (Günlük 6 kWh Tüketim)(Otonomi 2 gün)

16 adet 80 Wp panel

8 adet 200 Ah akü

2 adet 30 A şarj cihazı

1 adet fiyatı: 9.250 EUR + KDV

* İşbu çalışma sadece örnekleme amaçlıdır.

Standart bir evin ihtiyacı olan cihazların kullanılabilmesi için ortalama olarak iConergy Konut Kiti 500 paketi kullanılabilir.Fakat bulunulan yerin güneş alma koşullarına göre proje çıkarılması şarttır.







</div>



KategoriYenilenebilir Enerji
TagsGüneş Enerjisi Fiyat Cetveli, güneş paneli, hangi güneş panelini almalıyım, Solar enerji fiyatları, Solar sistem, Solar Sistem Paket Fiyatları
[You must be registered and logged in to see this image.]RSS Yorumlar
[You must be registered and logged in to see this image.]Trackback






&laquo; Her Eve Güneş Pili Projesi
Solar enerji sistemleri elektrik tesisatı diyagram örnekleri &raquo;







2 yanıt var








[You must be registered and logged in to see this image.] geçenlerde tv de bir haber vardı. Türkiyede bir firma


hattisas




geçenlerde tv de bir haber vardı. Türkiyede bir firma tüm elektrik ihtiyacını güneş panellerinden sağlayacak sistemler kuruyormuş. ısınma da dahil. ayrıca evi de kendileri yapıyomuşlar. yaklaşık 110 bin YTLye. yasal konu aşıldıktan sonra üretilen enerji devlete satılabilcekmiş.
satma kısmı değil de, “kendi ihtiyacın olan enerjiyi kendin üret anlamında” bir sistemin tam sırası. hele de doğalgaza bu kadar zam gelmişken. bu enerji bakanı “bakmaktan” başka ne iş yapar anlamadım.
Almanyada önümüzdeki 2 yılda bu uygulama evlerin yüzde 50 sinde uygulanacakmış. biz de bol bol güneş var ama kafası çalışan adam yok!
bu sistem yaygınlaşmaya başladı anda evimin hertarafını güneş panelleriyle dolduracam. Güneş insan oğluna Allahın bir lütfu, kıymetini bilmek lazım.










[...] Yorumlar Kime Hangi Sistem Lazım Ne Kadara Mal Olur?


Doğal Enerji Güneş Pili &raquo; Solar Sistem Ayrıntılı İnceleme -1-




[...] Yorumlar Kime Hangi Sistem Lazım Ne Kadara Mal Olur? yazısı için hattisas tarafından yapılan yorumSOLAR PANEL ÇERÇEVELERİ yazısı için Murat [...]














Yorum gönder



Olmalısınız giriş yapıldı yorum gönder




</div>




Güncel Videolar


Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.




var WT1_1 = {
params : {
wmode : "opaque",
allowscriptaccess : "always",
allownetworking : "all",
allowfullscreen : "true"},
flashvars : {
file : "http%3A%2F%2Fwww.dogal-enerji.net%2Fenergy%2Fwp-content%2Fuploads%2F2008_video%2FMH10KWa67nb.flv",
volume : "80",
bufferlength : "5",
quality : "false",
title : "Mini%20Elektromanyetik%20Jenerat%C3%B6r",
linktarget : "_self"},
attr : {
id : "WT1",
name : "WT1"},
start : function() {
swfobject.embedSWF("http://www.dogal-enerji.net/energy/wp-content/plugins/wordtube/player.swf", "WT1_1", "200", "180", "9.0.0", false, this.flashvars, this.params , this.attr );
}
}
WT1_1.start();


Katagoriler




  • Elektrik Depolamada Yeni Yöntemler (1)

  • Elektrik Enerji Maliyetleri (3)

  • Enerji Üretim ve Dağıtımı (1)

  • Erke Projesi (3)

  • Güneş Akümülatörleri (1)

  • Güneş Enerjisi (11)

  • Güneş ile Isınma (1)

  • Güneş Panelleri (5)

  • Güneş Pili (2)

  • Güneş Pilleriyle Elektrik Üretimi (3)

  • Güneş Tarlaları (1)

  • Güneş Verimi (1)

  • Manyetik Araçlar (1)

  • Manyetik Güç (7)

  • Manyetik Motor (5)

  • Yarı İletkenler ve Sağladıkları (1)

  • Yenilenebilir Enerji (3)



Bağlantılar




  • Doğal Hayat Forumu
  • Doğal Marketim
  • Doğal Yaşam Haber Portalı
  • e-Kurumlar
  • ERP Danışman
  • Ezan Vaktinizi Öğrenin
  • Fitoform Zayıflama Çayı
  • Fitolife Doğal Yaşam
  • Fok Dizayn
  • FokHosting
  • Gazze Dramı
  • Gazze İçin İmza Kampanyası
  • Merdan Çevre Derneği




Meta Tags

Aydınlatma
Bakandan Enerji Çözümü
Diyarbakır Güneş Evi
Doğal Enerji
Elektriğini Güneşten Üreten Ev
Elektrik Birim Fiyatı
Elektrik Piyasası Kanunu
Enerji Kaynakları
Enerji Star
Enerji Tasarrufu
Enerji Verimliliği
Fotovoltaik Sistemler
Güneş Akümülatörleri
Güneşden Elektrik Sağlama
Güneş Elektrik Üretimi
Güneş Enerjisi
Güneş Enerjisi Fiyat Cetveli
Güneş Kazanımları
güneş paneli
Güneş Paneli Kurulumu
Güneş Paneli Maliyeti
Güneş Panelleri
Güneş Panel Tanıtımı
Güneşten Elektrik Üretimi
hangi güneş panelini almalıyım
Her Eve Güneş Pili
Hidrojen Aküsü
Kurulum Maliyeti için Tasarruf
Manyetik Güç
Manyetik Motor
Silikon Solar Paneller
Solar Enerji
Solar Enerji Evi
Solar enerji fiyatları
Solar Güneş Çevrimi
Solar Panel Çerçeveleri
Solar Panel Maliyeti
Solar sistem
Solar Sistem Paket Fiyatları
Solar testler
Sonar Panel Diyagramları
Tasarruf Tedbirleri
Vaillant Güneş Evi
Yenilenebilir Enerji
Yenilenebilir Enerjiye Davet


Son Yorumlar



  • Manyetik Motor için hrnkrks
  • Manyetik Motor için doqmaqci
  • Bir İçten Yanmalı Motor ile Manyetik Motorun Kıyaslanması için doqmaqci
  • Manyetik Elektrik Jeneratörü için ali ihsan dal
  • Videolar için Panelci


Son Eklenenler




  • Bir Okuyucumuza Yazılan Mail Cevabı Burada Paylaşmamızın Faydalı Olacağını Düşündük.

  • Bir İçten Yanmalı Motor ile Manyetik Motorun Kıyaslanması

  • Çinde Geliştirilmeye Devam Edilen Manyetik Motorlu Motorsiklet

  • Hazırlanmış En Net Manyetik Motor Animasyonu

  • Nükleer manyetik rezonans



Arşiv




  • Aralık 2009 (1)

  • Mart 2009 (5)

  • Kasım 2008 (10)

  • Ekim 2008 (7)

  • Eylül 2008 (9)

  • Ağustos 2008 (11)



Kimler Online




En Çok Kullanılan Tarayıcılar


  • - IE 7
  • - IE 8
  • - IE 6
  • - Firefox 3
  • - Netscape 4
En Çok kullanılan İşletim Sistemleri


  • - WinXP
  • - WinVista
  • - Win2008
  • - Win2008 x64
  • - Win2003
Çevrimiçi Ziyaretçiler


  • 01 ziyaretçi çevrimiçi
  • destekleyen WassUp




[You must be registered and logged in to see this image.]





</div>

</div>
</div>



[You must be registered and logged in to see this image.]





</div>

/* */



/* */





tb_pathToImage = "http://www.dogal-enerji.net/energy/wp-includes/js/thickbox/loadingAnimation.gif";tb_closeImage = "http://www.dogal-enerji.net/energy/wp-includes/js/thickbox/tb-close.png";

</TR></DIV></DIV>
</DIV>
</DIV>
</DIV>
</DIV>
</DIV>


</TR></DIV>]

上一页INBforum   Go down

上一页INBforumView previous topic View next topic Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum

Copyright ©2009-2010 LTD Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.

IT:SINGLESERVGoogle谷歌翻译TranslateFORUMSOFTLAYERGoogle谷歌广告联盟AdSenseAsia

 

Create a forum | ©phpBB | Free forum support | Report an abuse | Forumotion.com